Καλώς ήλθατε στο Πυθαγόρειο Ημικύκλιο.
Το Ημικύκλιο ήταν η πρώτη στον κόσμο Φιλοσοφική Σχολή που ίδρυσε ο Μέγας Διδάσκαλος Πυθαγόρας στην Σάμο. Αποκλειστικό παγκοσμίως δικαίωμα στην συνέχεια της Σχολής και της επωνυμίας αυτής έχουμε εμείς, Άνδρες Σάμιοι αυθεντικοί συνεχιστές των διδαγμάτων και γενικότερα της Φιλοσοφίας του Φωσφόρου Πυθαγόρα του Σάμιου.

Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Θερμές Ευχαριστίες.

Α.Α. 64

Αποδίδουμε θερμές ευχαριστίες στους αγαπητούς φίλους για τα μηνύματα υποστήριξης του έργου μας.

Η αλήθεια είναι ότι ούτε εμείς οι ίδιοι δεν πιστεύαμε ότι θα υπάρξει τέτοια μεγάλη ανταπόκριση και αγάπη προς την προσπάθεια μας, η οποία εδώ και δυόμισι χρόνια οργανώνεται πυρετωδώς.

Έως τώρα κατορθώσαμε δια μέσου Αδελφών του Ημικυκλίου, οι οποίοι έχουν Διεθνώς γνωριμίες και επαφές με διάφορα κέντρα Πυθαγορείων, να πραγματοποιήσουμε συναντήσεις και συμπράξεις με διαφόρους Πυθαγορείους από διάφορες χώρες του εξωτερικού αλλά και διάφορες περιοχές της Ελλάδος.

Οι επόμενες κινήσεις μας θα είναι η δημιουργία Πυθαγόρειου τουρισμού στο Νησί μας,

άμεση συνεργασία με μεγάλα κέντρα Πυθαγορείων από την Ελλάδα και το εξωτερικό και δυναμική συσπείρωση διανοούμενων, εκπαιδευτικών, λογίων επιχειρηματιών και επιστημόνων, οι οποίοι ενστερνίζονται, πρεσβεύουν και βιώνουν την Πυθαγόρεια Φιλοσοφία.

Με αγάπη θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα κριτήρια για να ενταχθεί κάποιος στην    Ανδρώα Αδελφότητα «Πυθαγόρειον Ημικύκλιον» είναι σκοπίμως πολύ υψηλά, διότι αυτό επιβάλλει η συνέπια μας απέναντι στην εξ αίματος διαδοχή των Πυθαγορείων Παραδόσεων και Διδασκαλιών, οι οποίες είναι για Εμάς τρόπος ζωής και εφαρμόζονται αυστηρώς εδώ και χιλιάδες χρόνια.


Ως εκ τούτου, ενημερώνουμε όσους μας έχουν αποστείλει και όσους προτίθενται να μας αποστείλουν μηνύματα, τα οποία αναφέρουν και θα αναφέρουν την επιθυμία τους να ενταχθούν στην Αδελφότητα, ότι μία φορά τον χρόνο, τον μήνα Μάιο (ΗΡΑΚΛΕΙΟ), μελετώνται οι αιτήσεις εισδοχής και μία φορά τον χρόνο, τον μήνα Οκτώβριο (ΗΡΑΙΟ), θα επιλέγονται και θα εντάσσονται δοκιμαστικώς στην Αδελφότητα, οι κύριοι οι οποίοι θα πληρούν καθολικώς τις προϋποθέσεις εισδοχής.

Για τον λόγο αυτό, ζητούμε κατανόηση και αγάπη από αυτούς οι οποίοι πιθανώς να μην γίνουν δεκτοί ως μέλη του Ημικυκλίου. Τους κυρίους αυτούς θα τους αποδεχθούμε ως Φίλους Καλούς και σίγουρα στηρίγματα στην όλη προσπάθεια μας. 

Τέλος, επειδή υπάρχουν αρκετά ερωτήματα περί της ανωνυμίας που τηρείται από τα μέλη μας, απαντούμε ότι δυστυχώς για τον λόγο ότι ο Πυθαγορισμός αντιμετωπίζεται από κάποιους με προκατάληψη και όχι μόνο, ειδικότερα στον τόπο μας (από αρχαιοτάτων χρόνων), επισήμως δεν κοινοποιούμε τα ονόματα των μελλών μας.

Βεβαίως κάθε μέλος μας, εάν κρίνει καλό, είναι ελεύθερος να δηλώσει ότι ανήκει στην Αδελφότητα Πυθαγόρειον Ημικύκλιον.

Και πάλι ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους σας για την Αγάπη σας και ελπίζουμε στην κατανόηση σας.

 

 Για το Ύπατο Συμβούλιο Του Ημικυκλίου Των Πυθαγορείων

Ο Ύπατος Διδάσκαλος Της Ιεράς Τετρακτύος - Ο Εταίρος Γ. Γραμματεύς του Συμβουλίου