Καλώς ήλθατε στο Πυθαγόρειο Ημικύκλιο.
Το Ημικύκλιο ήταν η πρώτη στον κόσμο Φιλοσοφική Σχολή που ίδρυσε ο Μέγας Διδάσκαλος Πυθαγόρας στην Σάμο. Αποκλειστικό παγκοσμίως δικαίωμα στην συνέχεια της Σχολής και της επωνυμίας αυτής έχουμε εμείς, Άνδρες Σάμιοι αυθεντικοί συνεχιστές των διδαγμάτων και γενικότερα της Φιλοσοφίας του Φωσφόρου Πυθαγόρα του Σάμιου.

Ποιοί Είμαστε

Είμαστε Άνδρες, ενεργά μέλη της Σαμιακής Κοινωνίας.
Φρουροί και Συνεχιστές της Πυθαγόρειας Φιλοσοφίας.

Τι Δεν είμαστε: 
Δεν είμαστε πολιτική οργάνωση ως εκ τούτου Απαγορεύονται Αυστηρά στις συνεδριάσεις μας οι πολιτικές συζητήσεις.
Δεν είμαστε θρησκευτική οργάνωση. Κάθε μέλος μας είναι ελεύθερο να πιστεύει σε όποια θρησκεία και δόγμα επιθυμεί. Ως εκ τούτου στις Συνεδριάσεις μας Απαγορεύεται Αυστηρώς κάθε θρησκευτική συζήτηση.   
Δεν είμαστε κερδοσκοπική επιχείρηση. Ως εκ τούτου Δεν δεχόμαστε από τα Μέλη και από  οποιονδήποτε, οποιαδήποτε μορφή οικονομικής συνδρομής.

 
Συνοπτικά Ιστορικά στοιχεία της Αναβίωσης του
Πυθαγορείου Ημικυκλίου.

Το Πυθαγόρειον Ημικύκλιον ήτο η Πρώτη στον Κόσμο Φιλοσοφική Σχολή την οποία δημιούργησε ο Πυθαγόρας εις την γενέτειρα του την Σάμο.

Έπειτα της αναχωρήσεως του Διδασκάλου από την Σάμο λόγο των διώξεων του τότε Τυράννου Πολυκράτη, το Ημικύκλιο μετετράπη απλώς σε χώρο όπου η Σάμιοι συσκέπτονταν για τα Κοινά.

Παρόλα αυτά ομάδα κρυπτοπυθαγόρειων παρέμεινε στην Σάμο όπου μυστικά συνέχισε να διαβιεί και να κρατά ως ανεκτίμητο θησαυρό τα Διδάγματα του Μέγιστου Διδασκάλου, μεταλαμπαδεύοντας επί αιώνες από γενεά εις γενεά την Αρχαία Παράδοση.

Ανεξαρτήτως των διαφόρων Φιλοσοφικών ή Θρησκευτικών μεταβολών όπου δημιουργηθήκαν εδώ και 2.500 χρόνια η Αρχαία Πυθαγόρεια Σκέψη και Σοφία παρέμεινε αναλλοίωτη, κληρονομούμενη μέχρι των ημερών μας ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που εδώ και τόσους αιώνες διαφυλάχτηκε.

Φτάνουμε το έτος 1918 όπου τέσσερις μεγάλες Σαμιακές Οικογένειες Αυθεντικών Κληρονόμων της Πυθαγόρειας Γνώσεως, δύο από το Βαθύ μία από τους Μυτιληνιούς και μία από το Καρλόβασι της Σάμου, συνενώνονται και δημιουργούν στις 22 Αυγούστου του 1919 οργανωμένη ομάδα Πυθαγορείων υπό την μορφή Αδελφότητος  απαρτιζόμενη ΜΟΝΟ από Άνδρες μέλη των Οικογενειών αυτών.

Αργότερα το έτος 1928 έως και το 1939 μέλη της Ομάδος Αυτής καθώς και Επιφανέστατα Μέλη της τότε Σαμιακής κοινωνίας δημιούργησαν στην Σάμο μιαν άλλη Φιλοσοφική Αδελφότητα Παγκοσμίου βεληνεκούς, η οποία λειτούργησε στην Σάμο (Βαθύ) έως το τέλος του 1939.

Μέσω αυτής της Οργανώσεως η τότε Αδελφοί Πυθαγόρειοι συντάχθηκαν καλύτερα και αποφάσισαν όπως, καιρού επιτρέποντος, αναβιώσουν και τυπικά την Πρώτη στον Κόσμο Φιλοσοφική Σχολή που δημιούργησε ο Πυθαγόρας με την επωνυμία Πυθαγόρειον Ημικύκλιον.

Η Διδασκαλία και η Διαδοχή της Πυθαγόρειας Γνώσεως συνεχίστηκε αθόρυβα και συστηματικά.

Τα μέλη αυξήθηκαν όμως τα ειωθότα της εποχής εκείνης δεν επέτρεπαν την δημοσιοποίηση της υπάρξεως της Αδελφότητος.

Το πλήρωμα του χρόνου όμως έφτασε θριαμβικώς καθώς τον Νοέμβριο του 2012 και κατόπιν συνεδριάσεως του Υπάτου Συμβουλίου του Πυθαγορείου Ημικυκλίου καθώς και της Συγκλήτου των Δαιμόνων Πυθαγορείων του Εσωτερικού Κύκλου Αυτού, απεφάσισε ΟΜΟΦΩΝΩΣ όπως δημοσιοποιήσει την ύπαρξη της από 2.500 ετών Πυθαγόρειας Αδελφότητος, καθώς και μέρος της δραστηριότητος Αυτής.


Το Πυθαγόρειον Ημικύκλιον ως
Θεματοφύλακας και Κέντρο του Αυθεντικού Παγκοσμίου Πυθαγορισμού
συνεχίζει ακάθεκτο την πορεία του, ειδικότερα προς Όφελος της Καλλιέργειας Αρίστων Ανδρών και κατ επέκταση της Προόδου της Τοπικής Κοινωνίας μας γενικότερα.     






Copyright © ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟΝ ΗΜΙΚΥΚΛΙΟΝ